RSS

Νέος νόμος για τα δάνεια?

03 Νοέ.

Συζητούνται διάφορα «σενάρια» για πιθανή βοήθεια στους δανειολήπτες προκειμένου αυτοί να μπορούν να αποπληρώνουν τα δάνειά τους.

Η πρόταση που θα τεθεί πιθανότατα σε ψηφοφορία για να γίνει νόμος θα καθορίζει ότι η «βοήθεια»  αφορά μόνο σε όσους έχουν εισόδημα έως 18.000 ευρώ, οι οποίοι θα καταβάλλουν περί το 30% του εισοδήματός τους για την αποπληρωμή των μηνιαίων δόσεων των δανείων τους, με το ίδιο επιτόκιο!!!

Δηλαδή, αφ’ ενός δεν θα εξετάζεται πόσες οικογενειακές ανάγκες θα πρέπει να καλύψει ο καθένας με αυτά τα εισοδήματα, αφ΄ ετέρου το γεγονός ότι θα παραμείνει το ίδιο επιτόκιο θα σημαίνει τεράστιο όφελος των τραπεζών εις βάρος των δανειοληπτών που δεν θα τους φτάνει μια ζωή να ξεπληρώνουν και τελικά θα κληρονομούν τα χρέη στα παιδιά τους, εκτός φυσικά εάν μπορούν να υπαχθούν στο νόμο Κατσέλη, όπου θα επωφεληθούν και από «κούρεμα» χρέους και από άτοκες δόσεις.

Σημειωτέον ότι επειδή θα αυξάνεται η διάρκεια του δανείου και λόγω του ότι ακόμα κι αν σήμερα κάποιος θα μπορούσε να πληρώνει έστω το 30% του μηνιαίου εισοδήματός του σε μία τράπεζα, αυτή η τράπεζα θα αναζητεί πρόσθετες εγγυήσεις – υποθηκεύσεις ακινήτων κλπ για να είναι βέβαιη ότι και αύριο που θα μειωθεί κι άλλο το εισόδημα αυτή θα μπορεί να εκπλειστηριάσει όχι μόνο ένα αλλά και δεύτερο ακίνητο του δανειολήπτη που δεν θα μπορεί στο μέλλον να είναι συνεπής στις πληρωμές του.

Επίσης, δεν αναφέρεται τι θα γίνεται εάν κάποιος δεν οφείλει μόνο σε μία τράπεζα αλλά σε πολλές, η κάθε μία θα ζητάει το 30% του μισθού? Ή εάν κάποιος δεν έχει σπίτια και εγγυητές? Όλα αυτά είναι αναπάντητα και μέρος της αδυναμίας του συστήματος να βρει μία πραγματικά δίκαιη λύση που να ελαφρύνει τους δανειολήπτες.

Τέλος συζητείται η περίπτωση των απόρων – ανέργων προκειμένου αυτοί να έχουν μία κατοικία. Σε αυτούς θα επιτρέπεται να πληρώνουν (πού θα τα βρίσκουν?!) μία μικρή δόση σαν ενοίκιο για το σπίτι τους, το οποίο αφού πεθάνουν θα το παίρνει η Τράπεζα!!!!!!

Τόσο μεγάλες βοήθειες θα δοθούν με νέους νόμους στους δανειολήπτες!!! Όσο δε γι’ αυτούς που έχουν πάνω από 18.000 ευρώ εισόδημα μάλλον θα θεωρούνται πάμπλουτοι και θα καίγονται στην πυρά!!!

Μακάρι να μην τροποποιήσουν το νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά με τρόπο που να εξαιρούν από την προστασία του και αυτούς που σήμερα μπορούν να υπαχθούν στη σκέπη του! Πάντως όποιος μπορεί να τον αξιοποιήσει καλύτερα να μην περιμένει με την ελπίδα να αλλάξει γενικά η στάση των τραπεζών και να «χαρίζουν» δάνεια, αυτά μόνο με τον νόμο 3869/10 γίνονται.

Για πληροφορίες και ραντεβού σχετικά με τις δικές σας δυνατότητες να αξιοποιήσετε αυτό το νόμο ή άλλους που αφορούν τους δανειολήπτες επικοινωνήστε με το γραφείο μας: τηλ 210 8811903, 2108251894 και 6932455478.

 

Ετικέτες:

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.