Πώς μπορώ να επιταχύνω την απονομή της σύνταξής μου;
Η επιτάχυνση της απονομής συντάξεων είναι ένα από τα πιο ακανθώδη θέματα τα τελευταία χρόνια και ειδικά μετά την ενοποίηση των ασφαλιστικών φορέων. Ωστόσο κάποιες στοχευμένες κινήσεις του υποψήφιου συνταξιούχου σε συνδυασμό με τις νομοθετικές παρεμβάσεις στις οποίες έχει προβεί το Υπουργείο Εργασίας προς επίλυση του χρονίζοντος θέματος έκδοσης των συντάξεων, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά.
- Προσυνταξιοδοτικός έλεγχος και προετοιμασία συνταξιοδοτικού φακέλλου
Ο υποψήφιος να έχει ερευνήσει ποιες διατάξεις είναι οι συμφερότερες για θεμελίωση αλλά και λογιστικά, αν πρέπει να αναγνωρίσει πλασματικούς χρόνους ή να κάνει προαιρετική ασφάλιση, αν πρέπει να κάνει αίτηση – υπεύθυνη δήλωση απώλειας ασφαλιστικού βιβλιαρίου για χαμένα ένσημα, πώς μπορεί να κάνει ρύθμιση οφειλών, ποια δικαιολογητικά θα πρέπει να συλλέξει όσο πλησιάζει το όριο συνταξιοδότησης ώστε ο φάκελλος που θα καταθέσει να είναι κατά το δυνατόν πλήρης. Είναι σημαντικό να απευθυνθεί σε έναν εξειδικευμένο επαγγελματία δικηγόρο ο οποίος θα τον κατευθύνει σωστά, ώστε να μη χάνεται χρόνος.
- Έκδοση προσυνταξιοδοτικής βεβαίωσης για το χρόνο ασφάλισης που ήδη έχει διανύσει σε έναν φορέα, ώστε να διευκολυνθεί η ανακεφαλαίωση των ενσήμων κατά τη συνταξιοδότηση. Και στις περιπτώσεις διαδοχικής ασφάλισης είναι καλό να αναζητείται και από τον προηγούμενο φορέα βεβαίωση χρόνου ασφάλισης. Σε περίπτωση οφειλών ο ασφαλισμένος θα πρέπει να ενημερωθεί για το ποσό της οφειλής και τις δυνατότητες ρύθμισης.
- Ανάθεση σε πιστοποιημένο επαγγελματία συνεργάτη e – EΦΚΑ της έκδοσης της σύνταξης του όταν συμπληρώσει το ηλικιακό όριο συνταξιοδότησης, όπου εκ των πραγμάτων θα ασχοληθεί κατά προτεραιότητα με την έκδοση της δικής του σύνταξης, καθώς και την ανακεφαλαίωση ενσήμων και την αναγνώριση πλασματικών αν είναι απαραίτητο για τη θεμελίωση. Ενημερώνει σε αρχικό ραντεβού για τα ελλείποντα δικαιολογητικά των υποψήφιο συνταξιούχο.
Επισήμανση: Ο πιστοποιημένος επαγγελματίας ως συνεργάτης του e ΕΦΚΑ ασχολείται ΜΟΝΟ με την έκδοση της σύνταξης. Ο ασφαλισμένος θα πρέπει να αναζητήσει τα δικαιολογητικά που του ζητά ο συνεργάτης του e – EΦΚΑ ή να επιλύσει τυχόν άλλα θέματα που ανακύπτουν με τη συνταξιοδότησή του π.χ. Υπεύθυνη Δήλωση Απώλειας Ασφαλιστικών Βιβλιαρίων στην περίπτωση που υπάρχουν χαμένα ένσημα.
Το δικηγορικό μας γραφείο παρέχει και τις τρεις αυτές υπηρεσίες με εξειδικευμένη εργασία σε καθεμία περίπτωση ανάλογα με τις ιδιαιτερότητές της και είναι ενημερωμένο για όλες τις εξελίξεις.
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο δικηγορικό γραφείο και μιλήστε με εξειδικευμένο δικηγόρο στα τηλ: 2108811903, 6932455478.