Το συναινετικό διαζύγιο του ν. 4509/2017: Διάλυση «ΕΞΠΡΕΣ» του γάμου, άμεσα και με χαμηλότερο κόστος!
Με τη νέα διαδικασία που εφαρμόζεται από τις αρχές του 2018, άμεσα και δη σε 10 ημέρες, χωρίς να εμπλακείτε σε δικαστικούς αγώνες, ούτε σε χρονοβόρες και κοστοβόρες διαδικασίες, μπορείτε με μια επίσκεψη στον συμβολαιογράφο, παρουσία του δικηγόρου της επιλογής σας, να προχωρήσετε στην συναινετική λύση του γάμου, του οποίου την συνέχιση δεν επιθυμείτε πια! Σημειωτέον ότι, σε αντίθεση με ό,τι ίσχυε στο παρελθόν, δεν απαιτείται πια να έχει προηγηθεί ορισμένο χρονικό διάστημα έγγαμης συμβίωσης, όπως ήταν το εξάμηνο κατά το προηγούμενο καθεστώς. Αρκεί να είστε έστω για ένα λεπτό παντρεμένοι και αμέσως μπορείτε να ζητήσετε την λύση του.
Ο τρόπος είναι απλός, σε τρία βήματα και με το πολύ τρία απαιτούμενα έγγραφα:
α) ληξιαρχική πράξη γάμου, β) ληξιαρχική πράξη γέννησης τέκνων (εφόσον υπάρχουν ανήλικα) και γ) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης.
Αρχικά, συντάσσεται και υπογράφεται ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που αφορά στην κοινή συμφωνία για τη λύση του γάμου καθώς επίσης και την διευθέτηση θεμάτων που αφορούν στα τέκνα, εφόσον υπάρχουν και είναι ανήλικα (επιμέλεια, διατροφή, επικοινωνία). Ακολούθως, δίνεται η πληρεξουσιότητα σε δύο δικηγόρους (ο κάθε σύζυγος εκπροσωπείται από ξεχωριστό δικηγόρο) με συμβολαιογραφικό πληρεξούσιο, ώστε εκείνοι αντίστοιχα, μετά την παρέλευση των 10 ημερών από την υπογραφή του ανωτέρω συμφωνητικού να προχωρήσουν ενώπιον του Συμβολαιογράφου στην υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης, που ισοδυναμεί με το διαζύγιό σας, καθώς σε αυτήν την πράξη συμπεριλαμβάνονται όλες οι συμφωνίες που έχετε κάνει με το ιδιωτικό συμφωνητικό.
Το πιο σημαντικό είναι ότι δεν απαιτείται η αυτοπρόσωπη παρουσία σας στην υπογραφή της τελικής πράξης -αυτό πράττουν οι εφοδιασμένοι με πληρεξούσιο δικηγόροι σας για εσάς!- καθώς είναι σύνηθες είτε να εκδηλώνονται τα αρνητικά συναισθήματα κατά την υπογραφή είτε να υπάρχει έντονη φόρτιση. Προσοχή όμως χρειάζεται ώστε η πληρεξουσιότητα που έχετε χορηγήσει στον δικηγόρο σας να έχει δοθεί εντός μηνός πριν από την υπογραφή της συμβολαιογραφικής πράξης.
Τέλος, όπως ακριβώς δηλώνουμε τον γάμο στο ληξιαρχείο, έτσι ακριβώς πρέπει να δηλωθεί και το διαζύγιο- συμβολαιογραφική πράξη, ώστε και τυπικά να επέλθει η λύση του γάμου.
Στην περίπτωση που ο λυμένος γάμος είχε τελεστεί με θρησκευτικό τύπο, εάν σας ενδιαφέρει να τελέσετε επόμενο γάμο, ομοίως με θρησκευτικό τύπο, είναι απαραίτητο, αφού πρώτα λάβετε εισαγγελική παραγγελία που απευθύνεται προς τον αρμόδιο Μητροπολίτη για την πνευματική λύση του γάμου, ακολούθως δηλώνετε τον γάμο και στην Μητρόπολη για να σας χορηγηθεί διαζευκτήριο.
Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο δικηγορικό γραφείο και μιλήστε με εξειδικευμένο δικηγόρο στα τηλ: 210 8811903, 6932455478.