RSS

Υπερχρεωμένα κούρεμα 60%-δόση 100 ευρώ

23 Ιον.

Απόφαση Υπερχρεωμένων του Γραφείου μας:

Απόφαση του Ειρηνοδικείου Μαραθώνος για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά κάνει δεκτή την αίτηση ζεύγους δανειοληπτών, διασώζει την κύρια κατοικία τους και κάνει δεκτή την πρόταση για τις καταβολές τους! Η απόφαση, μάλιστα, προβαίνει και σε «κούρεμα» δανείου κατά 60%!

Με την υπ’ αριθμ. 140/2017 απόφαση  Ειρηνοδικείου Μαραθώνος διατάσσεται η οριστική υπαγωγή του ζεύγους των αιτούντων, γονέων δύο ανηλίκων τέκνων, στα προστατευτικά πλαίσια του νόμου Κατσέλη για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά. Ο σύζυγος, αφ’ ενός, εργάζεται ως ιδιωτικός υπάλληλος σε εταιρεία, οι αποδοχές του, όμως, λόγω μειώσεων, υποδιπλασιάστηκαν ουσιαστικά, η δε σύζυγος, επίσης ιδιωτικός υπάλληλος, έχει παρουσιάσει μείωση στο μισθό της. Παράλληλα με το κατά πολύ μειωμένο μηνιαίο οικογενειακό εισόδημα, σοβαροί λόγοι υγείας του συζύγου, αλλά και του πατέρα του, οδήγησαν σε έκτακτες κι αυξημένες δαπάνες, οι οποίες και συνέβαλαν στην περιέλευση του ζεύγους σε κατάσταση οικονομικής δυσπραγίας.

Το δε ποσό της οφειλής ανέρχεται σήμερα περίπου στα 126.000€. Καταφέραμε όμως να μην τους αποδοθεί δόλος περί μη αποπληρωμής του δανείου που θα οδηγούσε σε απόρριψη της αίτησής τους, με ρητή αναφορά στο σώμα της απόφασης για το γεγονός ότι μόνη η ανάληψη δανειακών υποχρεώσεων, η εξυπηρέτηση των οποίων είναι επισφαλής, δεν αποδεικνύει δόλο. Το δικαστήριο δε προχωράει στη διαπίστωση ότι όχι μόνο δεν ήταν δόλιοι οι δανειολήπτες αλλά οι τράπεζες είχαν τη δυνατότητα να ελέγξουν την πιστοληπτική ικανότητα των αιτούντων οι ίδιες, μέσω των διατραπεζικών συστημάτων και της μηχανογραφικής τους επικοινωνίας.

Έχοντας αποδείξει επομένως τα ανωτέρω, όπως έγιναν δεκτά από το δικαστήριο, εκδόθηκε η υπ’ αριθμ. 140/2017 απόφαση από το Ειρηνοδικείο, η οποία όχι απλώς υπάγει το ζεύγος των δανειοληπτών στα προστατευτικά πλαίσια του Ν. 3869/2010, ήτοι του νόμου για τα Υπερχρεωμένα Νοικοκυριά, αλλά δέχεται την καταβολή του ποσού που ζητούσαν οι ίδιοι οι αιτούντες, δηλαδή του ποσού των 100€, διασώζει εν συνεχεία την κύρια κατοικία τους και προβαίνει, τελικώς, σε κούρεμα της οφειλής κατά 60%!

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο δικηγορικό γραφείο και μιλήστε με εξειδικευμένο δικηγόρο για διάσωση κατοικίας – περιουσίας κι αποφυγή πλειστηριασμού στα τηλ: 210 8811903, 210 8251894, 6932455478.

 

 

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.