RSS

visa D Θεώρηση άδειας παραμονής

14 May

ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΟΥ (VISA τύπου D)

Για την έκδοση της 5ετούς άδειας διαμονής λόγω αγοράς/μίσθωσης ακίνητης περιουσίας στην Ελλάδα αξίας άνω των 250.000 ευρώ απαιτείται η προγενέστερη εξασφάλιση από τον ενδιαφερόμενο θεώρησης εισόδου στη χώρα.

Η θεώρηση εισόδου τύπου D προσφέρει τα περισσότερα πλεονεκτήματα, καθώς ο ενδιαφερόμενος έχει δικαίωμα ελεύθερης κυκλοφορίας στα κράτη μέλη της διεθνούς συνθήκης Σένγκεν με δυνατότητα πολλαπλών εισόδων, ενώ η διάρκεια ισχύος της εκτείνεται έως το ένα έτος. Παρ’ όλα αυτά δικαίωμα απόκτησης άδειας διαμονής έχουν και οι κάτοχοι θεωρήσεων εισόδου διαφορετικού τύπου καθώς και οι αιτούντες άσυλο.

Προϋποθέσεις και δικαιολογητικά

Σε ό,τι αφορά τη θεώρηση εισόδου τύπου D, αρμόδια υπηρεσία απονομής είναι τα ελληνικά προξενεία της χώρας διαμονής του αιτούντος. Ο ενδιαφερόμενος πολίτης τρίτης χώρας που επιθυμεί να λάβει εθνική θεώρηση εισόδου μακράς διαρκείας (τύπου D) πρέπει να εμφανιστεί αυτοπροσώπως ενώπιον της προξενικής αρχής, να υποβάλλει τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά, να υποβληθεί σε συνέντευξη προκειμένου να διαπιστωθεί ο σκοπός εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα και τέλος να καταβάλει τα απαιτούμενα τέλη.

Τα προβλεπόμενα δικαιολογητικά είναι τα κάτωθι:

  1. i. Συμπληρωμένο και υπογεγραμμένο έντυπο αίτησης για τη χορήγηση θεώρησης εισόδου μακράς διαρκείας, συνοδευόμενη από μια σχετικά πρόσφατη, έγχρωμη φωτογραφία.
  2. ii. Εν ισχύ διαβατήριο ή άλλο επίσημο ταξιδιωτικό έγγραφο. Το έγγραφο θα πρέπει να έχει εκδοθεί εντός της προηγούμενης δεκαετίας, να περιέχει τουλάχιστον δύο κενές σελίδες και η διάρκεια ισχύος του να εκτείνεται τουλάχιστον τρεις μήνες μετά την προβλεπόμενη ημερομηνία αναχώρησης από την επικράτεια του κράτους παραμονής.

iii. Πιστοποιητικό ποινικού μητρώου των αλλοδαπών αρχών με το οποίο να πιστοποιείται η ποινική κατάσταση του αιτούντος στη χώρα κατοικίας του. Στις περιπτώσεις όπου υφίσταται τελεσίδικη δικαστική απόφαση γίνεται κατά περίπτωση αξιολόγηση από τις αρμόδιες αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ο αιτών αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια της Ελλάδας.

  1. iv. Ιατρικό πιστοποιητικό από αναγνωρισμένο κρατικό ή ιδιωτικό φορέα, από το οποίο να προκύπτει ότι ο αιτών δεν πάσχει από κάποια μεταδοτική νόσο και εν γένει δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.
  2. v. Έγγραφα ταξιδιωτικής ασφάλισης με διάρκεια ισχύος ίση με τη χορηγούμενη θεώρηση, για την κάλυψη εξόδων που ενδέχεται να προκύψουν υπό περιπτώσεις κατά την παραμονή του αιτούντος στο κράτος εισόδου.

Η αρμόδια προξενική αρχή υπό περιπτώσεις και προκειμένου να διαπιστώσει και να διασφαλίσει την πλήρωση όλων των προϋποθέσεων για την απονομή θεώρησης εισόδου τύπου D, ενδέχεται να ζητήσει επιπλέον έγγραφα από τον αιτούντα, πέραν των ως άνω αναφερομένων. 

Για περισσότερες πληροφορίες και συμβουλές επικοινωνήστε μαζί μας και μιλήστε με  εξειδικευμένο δικηγόρο στα τηλ.  0030 2108811903, 00308251894, 00306932455478

 

Ετικέτες: , , , , , , , , , , , , , , ,

Τα σχόλια είναι κλειστά.

 
Αρέσει σε %d bloggers: